21 maj 2024
Blodtryck för lågt
Ja, det är ett lågt blodtryck, men det är inte för lågt eller farligt lågt. Foto av Ewa Urban från Pixabay

236

Är mitt blodtryck för lågt?

Jag undrar om mitt blodtryck är för lågt?

Har depression som jag behandlar för. Slutade med sobril i oktober förra året. Fick då extraslag på hjärtat. Har frågat dig tidigare då du svarat att utsättningssymtom i form av extraslag kan vara upp till ett år. Tar blodtrycket hemma någon gång i veckan. Vet att en biverkning av inderal är lägre blodtryck. Men mitt blodtryck är mellan 85 och 95 på det övre och runt 60 på det lägre. Puls mellan 55 till 60. Är inte det övre väldigt lågt? Är det farligt med så lågt blodtryck?

Jag tar idag Inderal 20 mg tre gånger per dag mot extraslag på hjärtat. Tar också 75 gr Levaxin per dag för sköldkörteln, 15 mg cipralex per dag för depression, samt Zopiklon 10 mg till natten för att sova lite bättre.

Kan lågt blodtryck leda till sjukdom i hjärtat? Är det farligt med väldigt många extraslag per dygn? Är inte alltid Inderal hjälper.

Boddan

Ja, det är ett lågt blodtryck, men det är inte för lågt eller farligt lågt. Känner du av det låga blodtrycket i form av yrsel eller att du är vimmelkantig eller håller på att svimma? Om du inte känner av detta är det normalt ingen fara.

Nej, lågt blodtryck kan normalt inte leda till sjukdom i hjärtat.

Är det farligt med många extraslag per dygn? Det beror på vilken sorts extraslag och hur ofta de kommer. För att kunna svara på den frågan behöver det göras en ordentlig undersökning, där du går med en mätare på dig som mäter blodtryck och hjärtfrekvens under 24 timmar. Det ger en rättvisande bild av dina eventuella problem.

Inderal har du för att minska antalet extraslag. Inderal är en betablockerare som också påverkar och sänker blodtrycket.

Jag tycker att du ska prata med din läkare om att göra en så kallad 24-timmarsmätning för att få en bättre bild av dina extraslag, och se hur blodtrycket varierar över dygnet.

LÄS MER: GUIDE: Bra att veta för att hantera biverkningar

 

Detta är en återpublicering. Inlägget publicerades första gången den 16 juni 2021 @ 15:42

Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

21 maj 2024

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.