Prova paracetamol eller ibuprofen vid bältros.

Vad hjälper mot smärtan vid bältros?

Jag har fått bältros under vänster bröst och halva ryggen, det bröt ut natten mellan 17-18/4. Gick till vårdcentralen 21/4, men det var för sent för att få antiviral medicin enligt doktorn.

Har fruktansvärd ont, kan knappt röra mig. Läste själv på nätet om Capsina-salva som används mot bältros. Doktorn vägrade skriva ut det för det skulle inte hjälpa mig i nuläget. Skulle ev. få Gabapentin om besvären sitter längre än tre-fyra veckor.

Fick fakta av min goda vän som bor i Holland, att där får man: Aciclovir, Zeltrex eller Famvir mot bältros. Vad ska jag använda mot smärtorna. Har tagit potatismjöl (hjälper lite grann) och Xylocain, hjälper en liten stund.

Smärtan är som ryggskott och brännskada samtidigt. Tacksam för tips som hjälper.

Merete

Antiviral behandling, som riktas mot viruset som orsakar bältros, ska sättas in inom 72 timmar för att det ska ge effekt. Det är (troligen) likadant i Holland. Kombinera med Xylocain-salva Mot smärtan kan man i första hand använda receptfria smärtstillande läkemedel som innehåller paracetamol, till exempel Alvedon eller Panodil. I ditt fall kanske du ska försöka…

Detta inlägg är tillgängligt för våra Premium och VIP-medlemmar.
Logga inBli medlem

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

close

Missa inga nyheter!

Varje torsdag kväll kommer nyhetsbrevet med senast veckans alla inlägg.