25 juni 2024
Se till att du inte tar för mycket Saframyl och Ashwagandha samtidigt.
Se till att du inte tar för mycket Saframyl och Ashwagandha samtidigt. FOTO: stockking on Freepik

52

Kan jag ta Saframyl och Ashwagandha samtidigt?

Jag läser på högskola sedan i höstas och det är jättemycket att göra. 

Känner mig stressad och sover dåligt. 

Läste om olika kosttillskott och undrar om jag kan ta Saframyl och ashwagandha för att lugna ner mig och förhoppningsvis sova bättre?

Elise

Ja, det ska normalt gå bra att ta Saframyl och Ashwagandha samtidigt.

Båda två är kosttillskott och används för delvis samma sak – bättre sömn. Du ska därför vara lite försiktig så att det inte blir för mycket / för stor effekt.

Saframyl finns i två olika varianter:

  • Saframyl Positive Mood är för dig som är nedstämd, trött och behöver extra energi – ett kosttillskott som bevarar positiv sinnesstämning och känslomässig balans. Innehåller safran, samt även Magnesium och B3, som bidrar till minskad trötthet och utmattning samt nervsystemets normala funktion och till normal psykologisk funktion.
  • Saframyl Positive Sleep är en sömnbevarande egenvårdsprodukt framtagen till dig som tar lång tid på dig att somna, sover oroligt och vaknar lätt eller som har svårt att komma in i djupsömn. Saframyl Positive Sleep är även till dig som ofta känner dig trött och på dåligt humör när du vaknar. Innehåller saffran, sömntuta och citronmeliss, som på olika sätt bidrar till en bättre sömn. Innehåller också vitamin B6 och magnesium.

Ashwagandha kallas också indisk ginseng och kommer ur växten Withania somnifera, även benämnd ashwagandha eller indisk ginseng, finns i många kosttillskott. Ashwagandha, framförallt roten, är en populär ingrediens i ett antal kosttillskott med syfte att till exempel minska stress och förbättra sömnen.

En riskvärdering av ashwagandha har hittat möjliga effekter på flera av kroppens hormonsystem som inte nödvändigtvis är positiva, enligt Livsmedelsverket.

LÄS MER

Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

25 juni 2024

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.