2 december 2023
VitaePro kosttillskott
Foto: Quino Al on Unsplash

908

Krockar VitaePro kosttillskott med mina mediciner?

Är det lämpligt att ta VitaePro kosttillskott innehållande Astaxanthin, lutein, zeaxanthin, Omega 3, selen och vitamin C-D-E tillsammans med mina andra mediciner?

Efter en hjärtinfarkt tar jag följande mediciner:

  • Amlodipin Accord 5 mg
  • Atorvastation Actavis 80 mg
  • Enalapril Actavis 10 mg
  • Seloken Zoc 100 mg
  • Trombyl 75 mg
  • Viagra 50 mg
DSF

Jag kan inte hitta några större interaktioner mellan dessa läkemedel sinsemellan. När det gäller hur de interagerar med VitaePro kosttillskott är det faktiskt okänt, eftersom det inte finns några studier på det.

Företag som tillverkar och säljer kosttillskott behöver tyvärr inte studera dessa och hur de påverkar andra läkemedel. Däremot talar erfarenhet och studier på de olika ingående ämnena i t ex VitaePro att det bör gå bra.

Jag föreslår att du provar och ser hur det går. Ta alla andra läkemedel i samma dos som du har tagit tidigare, ändra alltså inget annat utan lägg bara till VitaePro. Om det då skulle hända något, kan det möjligtvis tillskrivas tillskottet av VitaePro. Men troligtvis kommer det inte hända något så du kan känna dig ganska säker.


Återkoppling från DSF 6 månader senare

”Jag tog del av fem månaders VitaePro och hade absolut inga biverkningar eller någon förändring i hälsotillståndet. Hade dessutom en provtagning under perioden som visade på fortsatt tillfredställande värden. Dock valde jag att avbryta beställningen då jag ändock kände att jag tog ”en tablett för mycket” som inte gav någon direkt positiv påverkan. Givetvis förstår jag att det var en för kort tid med VitaePro för att kunna tro att jag utan problem skulle kunna jogga som en ”trettioåring”. Sammanfattningsvis så är jag övertygad om att din rådgivning kring att du inte kunde se några påverkande negativa faktorer med kombinationen var helt riktig.”


LÄS MER: Jag retar mig på reklamen för VitaePro!

 

Detta är en återpublicering. Inlägget publicerades första gången den 30 november 2018 @ 09:51

Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

2 december 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.