hälsotest

Nu kan du göra ett komplett hälsotest på webben

En ny Sifo-undersökning visar att tre av fyra svenskar vill göra förändringar för en mer hälsosam livsstil. Som en hjälp öppnar Apotek Hjärtat upp möjligheten att göra ett heltäckande hälsotest på webben. ”Hälsokvittot” är kostnadsfritt, bygger på Socialstyrelsens riktlinjer och är framtaget av forskare vid Linköpings universitet.

Enligt ett pressmeddelande från Apotek Hjärtat har Hälsokvittot tidigare använts inom vården. Resultat visar att personer över 65 år generellt har mer hälsosamma levnadsvanor än yngre grupper inom områden som mental hälsa, kostintag, alkohol- och tobaksvanor samt sömn.

Apotek Hjärtats Sifo-undersökning visar samtidigt att personer i åldern 65-79 år är de som i högst utsträckning tycker att det är viktigt att kolla upp sin hälsa regelbundet. Hela 76 procent i åldersgruppen anser detta, vilket kan jämföras med de i åldern 16-29 år där endast 36 procent svarar samma sak.

Flera olika hälsotest

Testerna är korta och görs på några minuter. Det går att välja att göra ett övergripande test som kartlägger samtliga levnadsvanor, alternativt göra specifika levnadsvanetest som går djupare inom områdena fysisk aktivitet, alkoholvanor, matvanor, tobaksvanor, stress, mental hälsa eller sömn. Efter varje avslutat test får individen skräddarsydda råd baserat på sina svar med konkreta tips, råd och verktyg inom de områden där vanorna bör förändras för en mer hälsosam livsstil. Alla hälsotest bygger på de rekommendationer som Socialstyrelsen har fastställt beträffande alkohol, matvanor, fysisk aktivitet och rökning.

Klicka här för mer information och för att göra testet.

LÄS MER: Kan jag lämna tillbaka medicin och få åter pengarna?

 

hälsotest

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

close

Missa inga nyheter eller viktiga tips!

Varje torsdag kväll kommer nyhetsbrevet med senaste veckans alla inlägg.

Alla prenumeranter får våra 15 bästa tips för en bättre läkemedelsanvändning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.