27 september 2022
Search
Generic filters
FAQ
Foto: Alexas_Fotos from Pixabay

239

FAQ: Korta svar på de 10 vanligaste frågorna

Hjälper Flex Repair mot min artros?

Sannolikt inte. Det finns inga studier som har visat någon effekt. Trots det upplever vissa att de blir hjälpta. Du får prova själv os se om det fungerar för dig. LÄS MER.

Kan jag blanda Voltaren och Ipren vid knäsmärta?

Ja, det kan du göra, inga kända interaktioner finns – alltså att Voltaren och Ipren skulle påverka varandra. Men om du tar båda samtidigt skulle jag inte ta maxdos av dem båda. Eftersom de är släkt med varandra räcker det med halva dosen av varje. Annars blir det för mycket och du riskerar biverkningar, såsom magblödningar. Och du får inte bättre smärtstillande effekt. LÄS MER.

Kan jag dricka alkohol om jag tar Ipren?

Ja, det kan du normalt göra. Det går bra att dricka måttligt med alkohol om du tar Ipren. Däremot ska du undvika att ta mycket Ipren och dricka mycket alkohol under lång tid. LÄS MER.

Vågar jag testa Maxulin för att bli lite piggare?

Visst kan du testa Maxulin. Preparatet innehåller Testofen (som är ett extrakt av bockhornsklöver), samt zink, vitamin B6 och magnesium. Det finns faktiskt en viss vetenskaplig dokumentation som styrker att Maxulin kan förbättra utvecklingen av muskelmassa, bidra till minskad trötthet och utmattning, bidra till att bibehålla normala testosteronvärden, bidra till att bibehålla normal fertilitet och reproduktionsförmåga, samt bidra till normal energiomsättning (förbränning). LÄS MER.

När kan jag dricka alkohol efter att ha tagit paracetamol?

Om du vill vara på den säkra sidan, för att dricka alkohol efter att ha tagit paracetamol, ska du vänta minst femton timmar. Halveringstiden för paracetamol är 2-3 timmar, och man brukar räkna fem halveringstider tills det att all substans är ut kroppen. Så runt 15 timmar bör du vänta. LÄS MER.

Varför blir jag så trött när jag tar Kåvepenin?

Kåvepenin ger normalt inte trötthet som biverkan, men det kan ju inte helt uteslutas. Det kan också vara själva infektionen som gör dig trött. En annan möjlig förklaring kan vara att Kåvepenin är bakteriolytiskt (tar död på bakterierna genom att de går sönder) och vid hög koncentration av bakterier får man också en kraftigare avdödning av dem, med frisättning av toxiner (gifter) när de går sönder. Dessa toxiner kan göra att man ”mår dåligt” under tiden som kroppen tar han om dem. LÄS MER.

Kan jag dricka alkohol när jag tar gabapentin?

Alkohol och droger kan förstärka biverkningar av Gabapentin, som till exempel dåsighet och problem med samordningen av muskelrörelser. Därför bör du vara väldigt försiktig med alkohol. LÄS MER.

Vilka smärtstillande passar med blodtrycksmedicinen?

Alvedon, Panodil och andra smärtstillande som innehåller den aktiva substansen paracetamol är ett bra val eftersom de inte påverkar effekten av blodtrycksläkemedel. Andra substanser, såsom acetylsalicylsyra (ASA), diklofenak, ibuprofen och naproxen, kan höja blodtrycket och motverka medicinerna. Dessa mediciner kallas också NSAID-preparat. LÄS MER.

Kan jag ta Ipren om jag tar blodförtunnande medicin?

Ja, det kan vara OK att ta Ipren med blodförtunnande medicin. Men Ipren i sig är blodförtunnande så det kan finnas en risk att det blir för mycket, vilket kan öka risken för blödningar. Ett alternativ till Ipren kan vara paracetamol. Den har dock ingen antiinflammatorisk effekt. LÄS MER.

Varför är det dumt att dricka alkohol när jag tar antibiotika?

Normalt går det att dricka normala mängder alkohol med antibiotika. Med normala mängder menas 1-2 glas vin/öl till maten. Dock ska man undvika att dricka alkohol om man tar Flagyl, Dalacin eller Doxycyklin. LÄS MER.

close
Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten
Search
Generic filters

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

27 september 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.