30 september 2022
Search
Generic filters
alternativ till diklofenak
Diklofenak vid tennisarmbåge. Foto: baedaya from Pixabay

3 400

Finns det något alternativ till Diklofenak vid tennisarm?

Min son som är 35 år har fått diagnosen tennisarm. Han har fått Diklofenak Mylan för detta, men denna medicin har han fått magkatarr av.

Finns det ingen annan medicin att ta än Diklofenak Mylan, för tennisarmen? Är alternativet att ta ytterligare en tablett för att stilla magen, dvs. mot magkatarren?

Lena

Om ni är säkra på att magkatarren beror av Diklofenak, och inget annat, finns det alternativ. Han kan istället ta Ibumetin eller Ipren som innehåller ibuprofen, eller Pronaxen som innehåller naproxen. Tradil är ett annat alternativ.

Det kan också hjälpa att massera in antiinflammatorisk gel, som innehåller ketoprofen eller ibuprofen, på det inflammerade området. Den kan köpas på apotek i liten förpackning utan recept. Exempel på gel med ketoprofen är Orudis och Zon, exempel på gel med ibuprofen är Ipren och Ibumetin.


Observera att kapslar och tabletter med diklofenak sedan den 1 juni 2020 är receptbelagda. Anledningen är resultat från en studie från 2018 som visar på samband mellan diklofenak och risk för hjärtkärl-biverkningar. Diklofenak i gelform som används på huden är tills vidare receptfria. Läs mer här.


Arthrotec kan vara ett alternativ till Diklofenak

Ett tredje alternativ till diklofenak är Arthrotec, som visserligen innehåller diklofenak, men i kombination med misoprostol som skyddar magslemhinnan.

Jag tycker alltså inte att han ska ta ytterligare ett läkemedel för att stilla magen. Bättre att pröva något annat än Diklofenak.

LÄS MER: Vad är dexketoprofeno för ett smärtstillande medel?

 

Detta är en återpublicering. Inlägget publicerades första gången den 18 januari 2011 @ 09:30

close
Dela det här med dina vänner

2 svar

  1. Skulle rekommendera en coxib på recept vid ner intensiva kortare behandlingsperioder, exempelvis Arcoxia. Förutsatt att hjärtfunktionen är normal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten
Search
Generic filters
Liknande frågor

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

30 september 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.