14 juli 2024
onda leder
Te på nässla, maskros och björk kan hjälpa onda leder. Foto: Åsa Nord.

897

Lästid (cirka): 2 minuter

Gör eget te mot onda leder

ÅSAS TRÄDGÅRDSAPOTEK Att ha hund betyder att gå morgonpromenader. De promenaderna är bra både för kropp & själ och de är också ett utmärkt tillfälle att plocka färska örter. Så här års plockar jag ofta färska blad till ett stärkande te. En del örter hittar jag ute i det vilda, andra i läkeörtagården. Hemma igen blir det en skön och avkopplande stund med ett väldigt färskt te!

Det är inget vanligt te jag gör, utan det är ett te som hjälper kroppens utrensningsorgan att göra sitt tuffa jobb. Ett medicinskt te som jag dricker i kurer, med avbrott mellan kurerna.

Vi är många som har ont i kroppen. Stela och inflammerade leder. Svullna underben och fötter. Muskelvärk. Ryggont. Vi har kanske artros eller andra former av reumatiska sjukdomar. Elle bara  allmänt onda leder.

Värktabletter och inflammationshämmande medel är de vanliga lösningarna. När värken är som värst skulle min artros kännas oliderlig utan starkare preparat. Men under långa perioder räcker det med att stödja kroppen med ett te som stimulerar njurarna, levern och cirkulationen. Jag gillar synsättet att ta rätt preparat vid rätt tillfälle.

Te mot onda leder

I teet som jag dricker idag finns nässla, maskros och björk. Nässla stimulerar njurarna, maskros stödjer både lever och njurar och björk löser upp slaggämnen (urinsyra) i bindväven. Andra läkeörter som stimulerar lever och njurar och som också passar i ett ”reuma-te” är till exempel gullris, åkerfräken, rölleka och rosmarin.

Om du vill göra en tekur med färsk ört så tar du totalt 4 tsk ört till 2,5 dl vatten. Hacka bladen. Häll vattnet över örten/örterna och låt dra i 7–10 minuter under lock. Sila.

Du dricker 3 koppar/dag i max 14 dagar. Jag brukar brygga en kanna på morgonen så att det räcker till dagens 3 koppar. Drick långsamt och njut av stunden. Du kan upprepa kuren några gånger. Men mellan varje kur gör du ett uppehåll på en vecka.

Lycka till!

/Åsa

LÄS MER: Vågar jag pröva Chaga som ska vara så nyttigt?

Åsa Nord driver Åsas trädgårdsapotek. Alla hennes inlägg finns här.

 

Detta är en återpublicering. Inlägget publicerades första gången den 10 juni 2021 @ 13:06

Missa inga nyheter eller viktiga tips!

Varje torsdag kväll kommer nyhetsbrevet med senaste veckans alla inlägg.

Alla prenumeranter får våra 15 bästa tips för en bättre läkemedelsanvändning!

Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

14 juli 2024

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.