20 april 2024
Maxosol minipiller
Foto: Pxhere.com

235

Minskar Maxosol effekten av minipiller?

Kan jag ta kosttillskott Maxosol tillsammans med minipiller Vinelle? Jag har tagit Maxosol i två veckor och läste på nätet att vissa naturliga kosttillskott kan slå ut effekten/skyddet från minipillret. Det stod inget specifikt om just Maxosol, däremot att man inte bör ta Johannesört tillsammans med minipiller.

I bipacksedeln till minipillret jag äter står det att jag ska rådfråga med apotekare eller läkare om man tar andra läkemedel. Jag frågade en apotekare gällande detta men han visste inte och bad mig fråga min barnmorska vilket jag gjorde och hon bad mig kontakta Läkemedelsverket då hon inte heller visste.

Frågetecknet

Maxosol är ett kosttillskott som innehåller bland annat vitamin E och betakaroten, och hjälper till att förbereda huden inför solexponering. Det finns inga studier som har undersökt just den kombinationen, men det ska normalt gå bra att ta dem samtidigt. Maxosol innehåller vitaminer, selen och zink och enligt sökningar jag har gjort i två olika...

Detta inlägg är tillgängligt för våra Premium och VIP-medlemmar.
Som medlem slipper du också alla annonser.
Logga in - om du redan är medlemBli medlem

Dela det här med dina vänner
Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

20 april 2024

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.