27 september 2022
Search
Generic filters
Helaflex
Helaflex är ett traditionellt växtbaserat receptfritt läkemedel som används för att lindra smärta och stelhet vid lätt ledförslitning (artros).

2 020

Kan jag ta Helaflex mot mina smärtor?

Jag är en 85-årig tant som har värk i ryggen och benen, och har svårt att gå. Tror att det är artros. Jag har ätit glukosamin och nypon, flera kurer av varje, men inget hjälper. Nu undrar jag om jag kan ta Helaflex?

Jag har bara en njure kvar och tar enalapril och felodipin för högt blodtryck.

Tacksam för svar

Helaflex är ett traditionellt växtbaserat receptfritt läkemedel som används för att lindra smärta och stelhet vid lätt ledförslitning (artros). Det innehåller extrakt från roten av Harpagophytum procumbens, eller djävulsklo, som den kallas.

Det är mycket möjligt att dina smärtor beror på artros. Däremot bör du vara försiktig med Helaflex och Djävulsklo vid hjärt-kärlsjukdom. Eftersom du behandlas för högt blodtryck och bara har en njure kvar rekommenderar jag inte att du använder Helaflex.

Glukosamin är inte heller ett bra alternativ eftersom det inte finns några studier på människa som har visat någon effekt.

Det som annars brukar rekommenderas vid artros är smärtstillande receptfria läkemedel, samt anpassad fysisk träning för att stärka muskler som kan avlasta de sjuka partierna.

Om du inte varit hos en läkare föreslår jag att du söker kontakt för att utreda vad dina besvär beror på. Du kan också gå till en fysioterapeut som kan göra en första bedömning om det är artros eller inte.

Frågan publicerades i Hemmets Journal nr 40 2014.

LÄS MER: Fungerar gurkmeja bra mot artros?

 

Detta är en återpublicering. Inlägget publicerades första gången den 30 september 2014 @ 10:56

close
Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten
Search
Generic filters

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

27 september 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.