25 maj 2024
Inga krockar med magnesium och dina andra läkemedel.
Inga krockar med magnesium och dina andra läkemedel.

2 608

Krockar någon av mina mediciner med magnesium?

Jag har kronisk värk sedan 11 år tillbaka efter diskbråcksoperation med ärrbildning på ischiasnerven som följd. Har också konstaterat fibromyalgi. Medicinerar värken med 40 mg oxycodon depå morgon och kväll, 2 st Alvedon 665 3 ggr/dag och 2 tabl Paraflex 3 ggr/dag.

Har gjort en ballongsprängning och insatt stent för 6 år sedan. Har aldrig haft ont vare sig innan eller efter ballongsprängningen. För hjärtat tar jag 2,5 mg bisoprolol till kvällen. Tar också 2 st 20mg esomeprazol till kvällen och 2 st 10 mg sobril till natten för att sova.

För en vecka sedan började jag ta magnesium för att kanske bli lite bättre värkmässigt. Men nu har mina fötter/anklar/vader svullnat något fruktansvärt. Har aldrig haft något som helst besvär av detta innan. Kan magnesiumet krocka med nån av mina mediciner? I går kväll struntade jag i magnesiumet och i morse så var inte fötter/anklar/vader sååå fruktansvärt svullna som några dagar innan. Jag tog 3×60mg av Apoteket Hjärtats Magnesiumtabletter.

Det kanske bara är en tillfällighet men mina fötter är inte så svullna när jag uteslöt magnesium tycker jag.

Ulrika

Jag har sökt i två olika databaser och kan inte hitta några krockar mellan dina läkemedel och med magnesium. Men det betyder inte att det inte finns krockar ändå, det kan det göra, men att de i så fall är väldigt ovanliga och individuella. Eftersom du reagerade som du gjorde föreslår jag att du struntar...

Detta inlägg är tillgängligt för våra Premium och VIP-medlemmar.
Som medlem slipper du också alla annonser.
Logga in - om du redan är medlemBli medlem

Dela det här med dina vänner
Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

25 maj 2024

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.